Sewa Kereta Kulim

Kereta memainkan peranan yang penting dalam kehidupan kita pada masa kini. Dengan adanya kereta, kita dapat melakukan banyak perkara seperti pergi ke tempat kerja, membawa keluarga keluar beriadah dan sebagainya. Dengan adanya kereta, kita dapat bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain dalam tempoh masa yang singkat. Sekiranya berlaku kereta rosak, sudah tentu ia akan mempengaruhi aktiviti harian kita.

sewa kereta kulim

Oleh yang demikian, perkhidmatan sewa kereta amat diperlukan bagi mengatasi masalah kereta rosak dan sebagainya. Di Kulim saja terdapat beberapa syarikat pengusaha sewa kereta Kulim yang beroperasi bagi memenuhi pernintaan kereta sewa yang saban hari semakin meningkat bilangannya. Mungkin ini disebabkan berlakunya pertambahan penduduk di Kulim dan sekitar kawasannya. Sekiranya kita berjalan-jalan area Kulim sudah semestinya kita akan dapat melihat banner-banner tergantung di pokok-pokok, pondok hentian bas dan teksi yang memaparkan nombor sewa kereta.

Iklan Sewa Kereta Kulim

Bagi mempromosikan bisnes sewa kereta kepada orang awam, kebanyakkan para pengusaha sewa kereta menggunakan iklan-iklan yang berbentuk banner, kain rentang, kertas photocopy mahupun flyers dan mengedarkannya di sekitar area Kulim. Rata-rata mereka menggunakan cara ini bagi mendapatkan seberapa banyak pelanggan sewa kereta. Ini adalah kerana iklan yang berbentuk sebegini sering kali dapat dilihat dengan mudah terutamanya di kawasan yang mempunyai penempatan yang tinggi atau padat, kawasan universiti mahupun kolej-kolej, kilang-kilang perusahaan dan lain-lain tempat lagi. Selain itu iklan seperti ini sangat mudah digunakan dan tidak memerlukan kos yang tinggi berbanding dengan iklan-iklan pemasaran digital dan sebagainya.

Iklan Sewa Kereta Kulim

Makin banyak iklan sewa kereta Kulim yang dipaparkan, makin tinggi peluang untuk close sales. Ini bergantung kepada kerajinan akan sesebuah syarikat sewa kereta itu sendiri. Selain itu masih terdapat banyak lagi cara dan teknik-teknik pemasaran bisnes sewa kereta yang boleh digunapakai seiring menuju wawasan 2020.

Teknik Pemasaran Bisnes Sewa Kereta Kulim 2019 / 2020

Pada tahun 2019 ini, teknik pemasaran secara digital banyak digunapakai bagi memasarkan sesuatu produk/servis bagi menjana sales. Antara contoh teknik pemasaran secara digital yang sering digunakan adalah seperti Facebook, Instagram, Twitter, website, blog dan sebagainya. Kesemua platform pemasaran ini mempunyai kelebihan masing-masing. Sebagai contoh, melalui penggunaan pemasaran platform facebook / FB, para pengusaha sewa kereta kulim dapat mewujudkan fanpage bagi bisnes sewa kereta.

Teknik Pemasaran Bisnes Sewa Kereta Kulim 2019 & 2020

Dengan adanya fanpage sewa kereta, mereka dapat mengupload gambar-gambar bersama pelanggan, senarai harga kereta sewa, aktiviti harian mereka dan seumpamanya. Begitu juga dengan teknik pemasaran sewa kereta melalui Instagram, Twitter dan lain-lain, kaedah yang digunakan adalah hampir sama dan ianya dilakukan secara digital / onIine. Bergantung kepada kemahiran masing-masing, ada pro & con bagi teknik pemasaran digital ini. Pihak sewa kereta kulim banyak menggunakan platform social media bagi memasarkan iklan bisnes sewa kereta.

Penggunaan Website Sewa Kereta Di Kulim

Sekiranya anda mempunyai bisnes yang melibatkan urusan jualan produk / servis, admin sarankan agar anda segera mempunyai website bagi bisnes anda. Ini adalah kerana penggunaan website amat penting pada ketika ini seiring dengan kemajuan teknologi maklumat. Semua benda dihujung jari sahaja. Apa saja yang kita hendak semuanya boleh diakses dengan hanya melalui smartphone anda.

Penggunaan Website Sewa Kereta Di Kulim

Sekiranya anda menjalankan bisnes tetapi dalam masa yang sama bisnes anda itu tidak mempunyai website, ini sedikit sebanyak akan mempengaruhi hasil jualan servis / produk dan secara khususnya akan menyebabkan bisnes anda jauh ketinggalan dibelakang berbanding dengan pesaing-pesaing anda. Oleh itu website sewa kereta kulim ini diwujudkan bagi membolehkan DNZ Car Rental mempromosikan serta memaparkan harga dan jenis kereta sewa yang disediakan bagi memudahkan para pelanggan kereta sewa membuat pilihan tepat.

Iklan Facebook Ads Sewa Kereta Area Kulim

Penggunaan facebook / FB sudah tidak asing lagi bagi penduduk Malaysia dimana statistik pengguna FB di Malaysia mencecah 22juta pengguna pada tahun 2018. Sudah semestinya bilangannya meningkat pada tahun 2019 dan akan terus meningkat disebabkan teknologi digital yang semakin berkembang pesat sejajar dengan penggunaan telelon canggih ataupun smartphone. Hampir kesemua pengguna FB mempunyai kemudahan telefon yang turut sama dilengkapi dengan internet asas (2G/3G) dan juga internet berkelajuan tinggi (4G LTE).

Iklan Facebook Ads Sewa Kereta Area Kulim

Penggunaan FB Ads semakin meluas dikalangan pemilik, pengusaha ataupun usahawan online / offline yang mengusahakan bisnes. Kita juga sering kali melihat banyak program-program serta kursus yang berkaitan fb ads diwujudkan dengan 1 matlamat sahaja, iaitu mewujudkan sales. Sudah terbukti ramai pengusaha bisnes sudah menjana sales 5,6 angka malahan ada yang mencecah jutaan ringgit sebulan dengan hanya menggunakan fb ads. Bagi bisnes kereta sewa, ramai pengusaha sewa kereta kulim yang menggunakan fb ads ini bagi menjana lead/sales untuk bisnes mereka. Lawan teknik pemasaran bagi fb ads adalah SEO (search engine optimization) dimana teknik seo ini amat disukai oleh mana-mana enjin carian Internet pada masa kini.

Teknik SEO Iklan Sewa Kereta Murah Kulim

Boleh dikatakan dunia SEO ini masih baru dikalangan masyarakat di Malaysia dan masih ramai yang tidak tahu akan kegunaan SEO ini di dalam pemasaran sesuatu bisnes produk fizikal ataupun servis. Boleh diringkaskan seo ini merupakan teknik-teknik pemasaran digital yang mana mengoktimakan enjin-enjin carian seperti Google, Yahoo, Bing dan sebagainya. Facebook juga tidak terkecuali di mana algorithm yang digunapakai hampir sama dengan Google. Fungsi utama seo ini adalah untuk menaikkan ranking sesuatu website / blog / url  dan lain-lain lagi di enjin carian seperti Google. Makin tinggi skor seo bagi website tersebut makan makin tinggilah rankingnya di mata enjin carian.

Teknik SEO Iklan Sewa Kereta Murah Kulim

Sekiranya website bisnes itu menduduki ranking pertama di enjin carian Google sebagai contoh, sudah tentu ia mampu mendatangkan hasil / lead ataupun sales disebabkan link website itu akan ditemui terlebih dahulu berbanding dengan website-website pesaing yang lain. Method yang sama juga turut digunakan bagi sesetengah para pengusaha sewa kereta kulimbagi menempatkan website bisnes mereka di ranking teratas bagi cari kereta sewa di Kulim. Secara amnya, pelawat / pengguna Google akan klik 3link teratas sahaja. Amat jarang sekali mereka akan menyemak di helaian kedua (page 2) dan helaian seterusnya.

Apa Yang Best Dengan Sewa Kereta Area Kulim Nie ???

Sudah semestinya la best bila dapat berjalan-jalan di sekitar Kulim dan kawasan-kawasan yang sekitar dengannya menggunakan perkhidmatan kereta sewa. Sebagai pengguna, kita tidak perlu lagi risau akan keadaan kereta sewa, sudah semestinya kondisi kereta dalam keadaan tiptop, melalui jadual penyelenggaraan yang berkala. Selain itu pengusaha sewa kereta Kulim sentiasa memastikan kereta sewa mereka berada dalam keadaan bersih dan selamat.

Apa Yang Best Dengan Sewa Kereta Area Kulim Nie

Ada sesetengah pengusaha kereta sewa di Kulim menawarkan sewaan gantian, free 1hari sekiranya didapati kereta yang disewakan kepada pelanggan itu kotor, berbau kurang menyenangkan dan sebagainya. Ini sedikit sebanyak menunjukkan yang mereka pengusaha kereta sewa ini begitu serius dan profesional menjalankan bisnes sewa kereta ini. Bagi yang ingin menggunakan khidmat cheaffur, sebahagian pengusaha sewa kereta ini ada menyediakannya bagi memenuhi permintaan pelanggan yang kali pertama datang melancung ke Kulim.

Benarkah Harga Sewa Kereta Di Kulim RM60 Sehari ???

YA, benar !!! Kami DNZ Car Rental menyediakan sewaan secara harian, mingguan dan juga bulanan. Sebagai contoh, harga sewa kereta Perodua Axia Auto adalah RM 120 sehari. Sekiranya pelanggan tersebut ingin menyewa kereta itu selama 1bulan / 30hari, maka pihak syarikat kereta sewa akan memberikan diskaun sehingga 50% dan ini menjadikan harga kereta sewa Axia itu jatuh menjadi RM60/hari. Jadi total yang perlu dibayar adalah RM1800 sebulan. Selain axia, pelbagai jenis model kereta sewa yang disediakan bagi memenuhi permintaan pelanggan dan juga pasaran di sekitar Kulim.

Benarkah Harga Sewa Kereta Di Kulim RM60 Sehari

Model kereta sewa auto dan juga manual disediakan bagi kemudahan para pelanggan kereta sewa. DNZ Car Rental merupakan antara pengusaha sewa kereta Kulimyang menyediakan diskaun sehingga 50% mengikut jenis kereta sewa dan tempoh sewaan. Makin lama tempoh sewa kereta, makin murah harga sewa yang ditawarkan. Selain kereta sewa kompak, kami juga turut menyediakan kereta sewa mewah, mpv dan juga van.

Perkhidmatan Sewa Kereta Kulim

En. DNZ 013 696 9878

Whatsapp : klik sini (FAST REPLY)

Website : www.keretasewakulim.iklanbiz.com